
Gaiwan # 31496, portelan, 180 ml.
28 decembrie, 2024
Fuding Lao Bai Cha (aged Shou Mei ceai alb din Fuding, Fujian provincia, 2016), 25 g
3 februarie, 2025Oolong Zhangping Shuixian, 36g
120,00 lei
Recomandări de preparare:
- Temperatura apei: 90-95°C.
- Proporție: 5-6 g ceai la 100 ml apă.
- Timp de infuzie: Prima infuzie 10-15 secunde, apoi creșteți treptat timpul de infuzare cu 5–10 secunde de fiecare dată. Acest ceai încântă simțurile timp de 6–8 infuzii sau chiar mai multe, dezvăluind treptat arome care trec de la note florale și dulci la un profil mai profund și mai bogat.
Zhangping Shuixian este un ceai oolong rar, cu formă pătrată comprimată, prăjire ușoară și un gust răcoritor, ideal pentru iubitorii de oolonguri delicate.
3 în stoc
Aceasta este una dintre cele mai neobișnuite varietăți de ceai oolong Shuixian, cunoscută în special pentru forma sa unică de cărămidă comprimată pătrată, învelită în hârtie. Tufa de ceai Shuixian a fost adusă în Zhangping din locul său de origine, Jianou, lângă Munții Wuyi.
Deși acest ceai a devenit mai cunoscut la începutul secolului al XX-lea, zona de producție a crescut treptat, iar acum sute de mici și mari ferme de ceai îl produc. Totuși, Zhangping Shuixian nu este încă recunoscut pe scară largă în China și este rar cunoscut în străinătate.
Inițial, ca multe alte ceaiuri oolong, acest tip de Shuixian era destul de puternic prăjit pe cărbune. Cu toate acestea, fermentația și prăjirea modernă a ceaiului din Zhangping sunt mai ușoare în comparație cu majoritatea celorlalte variații de Shuixian din Wuyishan, Fenghuang sau Jianou. Răcoritor și dulce, acest ceai va fi foarte apreciat de iubitorii de oolong ușor.