
Gaiwan # 31496, portelan, 180 ml.
28 decembrie, 2024
Fuding Lao Bai Cha (aged Shou Mei ceai alb din Fuding, Fujian provincia, 2016), 25 g
3 februarie, 2025Ruby Gaba Oolong, 25g
80,00 lei
Recomandări de preparare:
- Temperatura apei: 95°C.
- Proporție: 6 g ceai la 100 ml apă.
- Timp de infuzie: Prima infuzie 8-10 secunde, apoi infuzii scurte de o secundă crescând treptat timpul de infuzare. Această metodă poate fi repetată de aproximativ 10 ori.
Ruby Gaba Oolong recoltat în în rezervația naturală Alishan (comitatul Chiayi), oferă un gust cald și complex cu note de lemn, condimente, caramel și fructe de pădure. Ideal pentru relaxare și stimularea mentală
Stoc epuizat
O alegere excelentă pentru pauzele zilnice de ceai. Reduce oboseala mentală și tensiunea nervoasă, revigorează percepția și stimulează activitatea mentală.
Descriere
Descriere vizuală
Frunzele uscate sunt grele, lucioase, de culoare burgundy-maroniu, cu tăieturi fine.
Parfumul este intens, cald, cu note de biscuiți, condimente și un accent de cicoare.
Infuzia este transparentă, cu o nuanță de chihlimbar închis.
Gust și aromă
Ceaiul infuzat are un gust cald și complex, cu note de lemn, condimente, caramel cremos și fructe de pădure.
Aroma este delicată, dulce, cu un ton de cicoare.
Gustul este fin, mătăsos, ușor dulceag, cu o tentă ușoară de fructe de pădure, care se transformă într-un postgust blând și răcoritor.
Acest Gaba Oolong este realizat din lăstarii de toamnă ai cultivarului Ruby-18, recoltați și prelucrați în rezervația naturală Alishan (comitatul Chiayi).
Metoda de preparare
Se recomandă prepararea ceaiului cu apă fierbinte (95°C) într-un gaiwan sau într-un ceainic din lut poros specific oolongurilor taiwaneze.
- Proporție: 6 g ceai la 100 ml apă
- Infuzare: Prima infuzie: 8-10 secunde. Infuziile ulterioare: scurte (câteva secunde), crescând treptat timpul de infuzare.
Această metodă poate fi repetată de aproximativ 10 ori.